պաքսիմատ
թարգմանություն՝ на русском - панировочные сухари, in English - bread crumbs
Պաքսիմատը ստանում են բարձրորակ սպիտակ չորահացից: Առանձնանում են պաքսիմատի մանր, միջին մեծության ու խոշոր տեսակները:
Այն նախատեսված է օգտագործել ամենատարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար: Սովորաբար պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:
Պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստլու համար:
Փորձեք այս կերակուրները համեմել պաքսիմատով:

Ճուտ վիեննական ձևով

Հավի խրթխրթան ձողիկներ

Խոզի մսով ռուլետ

Հավի մսով և սնկով շտրուդել

Խոզի մսով և ընկույզով ռուլետներ

Մսով խորտիկ-տորթ

Մսով շերտավոր ռուլետ

Դդմիկով կարկանդակ

Կարտոֆիլային ձողիկներ

Տապակած պանիր

Սնկով և մսով ռուլետ

Ելակով Ռաֆաելլո