պաքսիմատ
թարգմանություն՝ на русском - панировочные сухари, in English - bread crumbs
Պաքսիմատը ստանում են բարձրորակ սպիտակ չորահացից: Առանձնանում են պաքսիմատի մանր, միջին մեծության ու խոշոր տեսակները:
Այն նախատեսված է օգտագործել ամենատարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար: Սովորաբար պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:
Պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստլու համար:
Փորձեք այս կերակուրները համեմել պաքսիմատով:
Ճուտ վիեննական ձևով
Հավի խրթխրթան ձողիկներ
Խոզի մսով ռուլետ
Հավի մսով և սնկով շտրուդել
Խոզի մսով և ընկույզով ռուլետներ
Մսով խորտիկ-տորթ
Մսով շերտավոր ռուլետ
Դդմիկով կարկանդակ
Կարտոֆիլային ձողիկներ
Տապակած պանիր
Սնկով և մսով ռուլետ
Ելակով Ռաֆաելլո