պղպեղ կարմիր
թարգմանություն՝ на русском - красный молотый перец, in English - red pepper
Կարմիր տաքդեղից պատրաստված կարմիր պղպեղը լինում է բաց ու մուգ կարմիր գունավորմամբ, ունենում է միջին ու թունդ կծվություն:
Այն շատ օգտակար ու լայն կիրառվող համեմունք է: Վերջինս խորհուրդ են տալիս օգտագործել նաև դիետաների ժամանակ, քանի որ այրում է օրգանիզմի յուղերը, պացի այդ էլ պարունակում է օգտակար վիտամիններ:
Կարմիր պղպեղով համեմում են ապուրները, ռագուները, պատրաստում են մսային մարինադներ: Հատկապես համեղ են ստացվում սոուսները, բանջարեղենային ուտեստները, որոնք համեմված են կարմիր պղպեղով:
Այս բաղադրատոմսերը նորություն կբերեն Ձեր խոհանոց:
Բրնձով խավարտ
Կծու աջիկա
Բանջարեղենով ձվածեղ
Դդմիկ կորեական ձևով ձմռան համար
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Բրնձով բրոկոլի
Կարտոֆիլային չիպսեր
Մսով ու վարունգով աղցան
Աղցան «Ծիածան»
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
Կարմիր հաց
Հայկական քյուֆթա