պղպեղ կարմիր
թարգմանություն՝ на русском - красный молотый перец, in English - red pepper
Կարմիր տաքդեղից պատրաստված կարմիր պղպեղը լինում է բաց ու մուգ կարմիր գունավորմամբ, ունենում է միջին ու թունդ կծվություն:
Այն շատ օգտակար ու լայն կիրառվող համեմունք է: Վերջինս խորհուրդ են տալիս օգտագործել նաև դիետաների ժամանակ, քանի որ այրում է օրգանիզմի յուղերը, պացի այդ էլ պարունակում է օգտակար վիտամիններ:
Կարմիր պղպեղով համեմում են ապուրները, ռագուները, պատրաստում են մսային մարինադներ: Հատկապես համեղ են ստացվում սոուսները, բանջարեղենային ուտեստները, որոնք համեմված են կարմիր պղպեղով:
Այս բաղադրատոմսերը նորություն կբերեն Ձեր խոհանոց:

Հավով գալանտին

Խոզի միսը տնական ձևով

Մսով ու սնկով բոքոն

Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով

Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ

Սաբջի

Վուսթերյան սոուս

Հավի մսով տորտիլյա

Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ

Կանելոնի

Տապակած կարտոֆիլ համեմունքներով

Մսով բլինչիկներ ՝ ռուսական ձևով