պղպեղ կարմիր
թարգմանություն՝ на русском - красный молотый перец, in English - red pepper
Կարմիր տաքդեղից պատրաստված կարմիր պղպեղը լինում է բաց ու մուգ կարմիր գունավորմամբ, ունենում է միջին ու թունդ կծվություն:
Այն շատ օգտակար ու լայն կիրառվող համեմունք է: Վերջինս խորհուրդ են տալիս օգտագործել նաև դիետաների ժամանակ, քանի որ այրում է օրգանիզմի յուղերը, պացի այդ էլ պարունակում է օգտակար վիտամիններ:
Կարմիր պղպեղով համեմում են ապուրները, ռագուները, պատրաստում են մսային մարինադներ: Հատկապես համեղ են ստացվում սոուսները, բանջարեղենային ուտեստները, որոնք համեմված են կարմիր պղպեղով:
Այս բաղադրատոմսերը նորություն կբերեն Ձեր խոհանոց:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/kartofil-fri-dietik-9-420x400.jpg)
Կարտոֆիլ ֆրի (դիետիկ)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/tapakvac-panir-6-420x400.jpg)
Տապակած պանիր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-varungov-aghcan-10-420x400.jpg)
Մսով և վարունգով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/rostbif-6-420x400.jpg)
Ռոստբիֆ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/brndzov-msov-plav-6-420x400.jpg)
Բրնձով և մսով փլավ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-kartofilov-10-420x400.jpg)
Հավ կարտոֆիլով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/vracakan-ojaxuri-10-420x400.jpg)
Վրացական “Օջախուրի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/original-pasta-8-420x400.jpg)
Օրիգինալ պաստա