պղպեղ կծու
թարգմանություն՝ на русском - перец горький, in English - bitter pepper
Սև և կարմիր գունավորում ունեցող այս պղպեղն աչքի է ընկնում իր կծվությամբ: Այն կարճ ժամանակում տարածում գտավ ամբողջ աշխարհում: Ճիշտ է այն կծու է ու խորհուրդ չի տրվում շատ ուտել, այնուամենայնիվ, դրական ազդեցություն է գործում օրգանիզմի վրա: Վերջինս կարգավորում է արյան շրջանառությունը, լավացնում է ախորժակը, ամրապնդում է իմունային համակարգն ու տեսողությունը:
Կծու պղպեղն օգտագործում են մի շարք երկրների ազգային խոհանոցում: Նրանով պատրաստում են աջիկա, կծու ապուրներ ու ռագուներ, սոուսներ ու աղցաններ:
Հետևելով մեր բաղադրատոմսերին կարող եք համեղ կերակուրներ պատրաստել:
Կորեական աղցան բողկով
Աղցան «Թբիլիսի»
Հավի մսով կոլոլակով ապուր
Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
Հավի թևիկներ
Նեխուրով բրնձով փլավ
Վիտամինային աղցան
Վրացական ապուր “Խարչո”