պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Աղցան շերտավոր խմորի ցանցի մեջ
Աղցան եգիպտացորենով և չորահացով
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Տարտալետկա ոլոռից՝ լցոնված կաթնաշոռով
Թեղին հնդկահավի մսով և պիստակով
Շամպինիոն պանրով և բեկոնով
Պիրոգ հավի մսով
Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ
Աղցան լեզվով և ոլոռով
Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Ամանորյա ռուլետ խոզի մսից
...10...1516...20...