պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Կարտոֆիլով և դդմիկով ուտեստ
Կաղամբով կոտլետներ
Մսով ”Հյուսքեր”
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Ոսպով կրեմ-ապուր
Սկումբրիա կիտրոնով
Բեֆստրոգանով
Բուլղարական աղցան
Աղցան ՛՛Ռաֆաելլո՛՛
Սնկով ապուր հալած պանրով
Աղցան բանջարեղենային ժապավեներով
Իսպանական ապուր ՛՛Գասպաչո՛՛
...10...2425...30...