պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Խոզի փափկամիսը սնկով
Լցոնված բադ
Կարտոֆիլի շերտերը պանրով
Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով
Մեքսիկական ապուր Albondigas
Հավի մսով և պանրով շնիցել
Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով
Մսով կծու ռագու
Հավը ջեռոցում
Նագեթսներ
Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով
Պաելյա
...10...2627...30...