պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Հավի խրթխրթան ձողիկներ
Դասական լազանյա
Կարտոֆիլով ռուլետ
Բրնձով փլավ լավաշի մեջ
Նրբերշիկով կարկանդակ
Սամսա հավի մսով
Պաստա Ամատրիչիանա
Հավի մսով կոլոլակով ապուր
Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ
Գազարով և ձվով աղցան
Սնկով և պանրով կարկանդակ
Խոզի մատեր կանադական ձևով
...10...2829...40...