պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

utest-msov-buyn
Ուտեստ ”Մսով բույն”
havi-mis-serucqov
Հավի ֆիլե Պեստո սոուսով
kartofilov-kroket
Կարտոֆիլով գնդիկներ
Նարնջով հավի բուդ
konyakov-kotletner
Կոնյակով կոտլետ
msayin-rulet-banjareghenayin-mijukov
Մսային ռուլետ սերուցքային սոուսով
msov-navakner
Մսով նավակներ
brokoliov-serucqayin-sousov-pasta
Բրոկոլիով և սերուցքային սոուսով պաստա
befstroganov
Հավի մսով և բանջարեղենով Բեֆստրոգանով
banjarexenayin-pirog
Բանջարեղենային պիրոգ
Հավ գարեջրով
volorov-axcan
Ոլոռով աղցան
...78...10...