պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

snkov-msov-lolikov-utest
Սնկով, մսով և լոլիկով ուտեստ
arag-axcan-lolikov
Լոլիկով և ընկույզով աղցան
kartofilov-pirog
Կարտոֆիլով պիրոգ
kartofilov-krem-apur
Կարտոֆիլով կրեմ-ապուր
havi-mis-serucqayin-sousov
Հավի փափկամիս սերուցքային սոուսով
brokoli-havi-msov
Բրոկոլի հավի մսով
xozi-mis-xndzorov-salorachrov
Խոզի միս խնձորով և սալորաչրով
panrov-karkandak
Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ
egiptacorenov-axcan
Եգիպտացորենով աղցան
kokosi-katov-laymov-dzuk
Լայմով և կոկոսի կաթով ձուկ
zatiki-axcan-hskayakan-dzu
Աղցան ”Հսկայական ձու”
dzuk-shertavor-xmori-mej
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
...89...20...