պրովանսյան կանաչի
թարգմանություն՝ на русском - прованские травы, in English - herbes de Provence
Սա կանաչիների խառնուրդ է, որի մեջ մտնում են հազրեվարդը, ռեհանը, ծոթորը, եղեսպակը, սուսամբարը և այլն։ Պրովանսյան կանաչին լայնորեն կրառվում է ապուրների, սոուսների ու աղցանների մեջ։ Օգտագործվում է մսի ֆարշի, ձկնային ուտեստների մեջ և այլն։ Վաճառվում է սուպերմարկետներում։
Ահա պրովանսյան կանաչիով պատրաստված ուտեստները։
![պիցցա-ջեռոցում](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/01/պիցցա-ջեռոցում-1.jpg)
Փոքրիկ պիցցա ջեռոցում
![ակորդեոն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ակորդեոն-1.jpg)
Բուտերբրոդ «Ակորդեոն»
![սոուս-պիցցայի-համար-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/սոուս-պիցցայի-համար-1.jpg)
Սոուս պիցցայի համար
![Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1.jpg)
Խոզի միսը տնական ձևով
![սմբուկով ռուլետ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սմբուկով-ու-մսով-ռուլետներ-1.jpg)
Սմբուկով ու մսով ռուլետներ