պրովանսյան կանաչի
թարգմանություն՝ на русском - прованские травы, in English - herbes de Provence
Սա կանաչիների խառնուրդ է, որի մեջ մտնում են հազրեվարդը, ռեհանը, ծոթորը, եղեսպակը, սուսամբարը և այլն։ Պրովանսյան կանաչին լայնորեն կրառվում է ապուրների, սոուսների ու աղցանների մեջ։ Օգտագործվում է մսի ֆարշի, ձկնային ուտեստների մեջ և այլն։ Վաճառվում է սուպերմարկետներում։
Ահա պրովանսյան կանաչիով պատրաստված ուտեստները։

Փոքրիկ պիցցա ջեռոցում

Բուտերբրոդ «Ակորդեոն»

Սոուս պիցցայի համար

Խոզի միսը տնական ձևով

Սմբուկով ու մսով ռուլետներ