ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:

Աղցան «Կապրեզե»

Պաղպաղակ ելակի սոուսով

Լոլիկի մածուկով պերլոտտո

Տավարի մսով ռուլետ՝ լցոնված լոլիկով և պանրով

Բանջարեղենով ապուր

Ազնվամորիով ու բանանով ըմպելիք

Լոլիկի մածուկով սոուս

Կարկանդակ «Արև»

Սպիտակ սոուս պիցցայի համար

Ընկույզով ու ֆետա պանրով գնդիկներ

Հնդկահավով ռուլետ

Սոուս պեստո