ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Cooks-420X400-12.jpg)
Ձկնապուր իշխանով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-11.jpg)
Դդմիկով խավիար
![havi-mis-serucqov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/havi-mis-serucqov-3-420x400.jpg)
Հավի ֆիլե Պեստո սոուսով
![dzuk-shertavor-xmori-mej](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/dzuk-shertavor-xmori-mej-8-420x400.jpg)
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
![snkov-kotlet](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/snkov-kotlet-6-420x400.jpg)
Սնկով կոտլետ
![Յուրահատուկ սպագետտի](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/yurahatuk-spagetti-glavnoe-photo.jpg)
Յուրահատուկ սպագետտի
![havi-bud-banjarexenov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/havi-bud-banjarexenov-9-420x400.jpg)
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
![axcan-kesar](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/axcan-kesar-4-420x400.jpg)
Աղցան Կեսար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/shertavor-xmorov-lyulya-qyabab-7-420x400.jpg)
Շերտավոր խմորով Լուլա քյաբաբ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/hndkahavi-papkamis-hamemunqnerov-8-420x400.jpg)
Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pizza-kaprize-lolikov-8-420x400.jpg)
Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/jerepuk-panrov-6-420x400.jpg)
Ջեռեփուկ պանրով