ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pamejana-smbukov-6-1-420x400.jpg)
Պարմեջանա սմբուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/qyurdan-qyabab-15-420x400.jpg)
Քյուրդան քյաբաբ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/brusketta-lolikov-taqdexov-3-420x400.jpg)
Բրուսկետտա լոլիկով և տաքդեղով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/dietik-lobio-4-420x400.jpg)
Դիետիկ լոբիո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/italakan-utest-timbal-smbukov-12-420x400.jpg)
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/spagetti-bolonyez-9-420x400.jpg)
Սպագետտի բոլոնեզ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/pizza-aranc-xmori-7-420x400.jpg)
Պիցցա առանց խմորի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/angliakan-hovvakan-pirog-5-420x400.jpg)
Անգլիական հովվական պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/kartofil-fri-jerocum-7-420x400.jpg)
Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/msayin-gndikner-loliki-sousi-mej-5-420x400.jpg)
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/ddmikov-naxutest-9-420x400.jpg)
Դդմիկով նախուտեստ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/makaron-pesto-sousov-7-420x400.jpg)
Մակարոն պեստո սոուսով