ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:

Պարմեջանա սմբուկով

Քյուրդան քյաբաբ

Բրուսկետտա լոլիկով և տաքդեղով

Դիետիկ լոբիո

Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով

Սպագետտի բոլոնեզ

Պիցցա առանց խմորի

Անգլիական հովվական պիրոգ

Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում

Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ

Դդմիկով նախուտեստ

Մակարոն պեստո սոուսով