ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:

Խոզի փափկամիսը համեմունքներով

Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ

Ոսպով և հավով ուտեստ

Պաստա “Ֆետուչինի”

Ձու շոտլանդական ձևով

Հավի թոքով աղցան

Սոուս բոլոնեզ

Համեղ պիցցա 5 րոպեում

Մսի կոլոլակով պաստա

Կանաչ լոբի բանջարեղենով

Հունական աղցան

Մսով լցոնված տաքդեղ