ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lconvac-smbuk-6-420x400.jpg)
Լցոնված սմբուկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lolikov-axcan-6-420x400.jpg)
Վիտամինային աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/pak-pizza-7-420x400.jpg)
“Փակ” պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/loliki-hjut-8-420x400.jpg)
Լոլիկի հյութ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenayin-paelya-8-420x400.jpg)
Բանջարեղենային պաելյա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenayin-tetv-axcan-7-420x400.jpg)
Բանջարեղենային թեթև աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/pizza-naxachash-7-420x400.jpg)
Պիցցա «Նախաճաշ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kitronov-rehanov-ympeliq-6-420x400.jpg)
Ռեհանով ըմպելիք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/italakan-pizza-11-420x400.jpg)
Բարակ իտալական պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/banjareghenayin-lazanya-111-420x400.jpg)
Բանջարեղենային լազանյա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/vracakan-ojaxuri-10-420x400.jpg)
Վրացական “Օջախուրի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/smbukov-aghcan-7-420x400.jpg)
Սմբուկով աղցան