ռուկոլա
թարգմանություն՝ на русском - руккола, in English - arugula
Ռուկոլան հազարի տեսակ է, որն ունի փոքր-ինչ կծու համ: Այն հատկապես մեծ տարածում ունի իտալական խոհանոցում: Վրջինս շատ սննդարար է և միաժամանակ քիչ կալորիաներ է պարունակում, այդ իսկ պատճառով էլ համարվում է դիետիկ սնունդ:
Այն հրաշալի համադրվում է մսային, ձկնային ու բանջարեղենային կերակուրների հետ: Վերջինս օգտագործվում է աղցանների, բուտերբրոդների ու սենդվիչների պատրաստման մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված բաղադրատոմսերը ռուկոլայով:

Բրնձով ու պանրով աղցան

Հունական աղցան նորովի

Վարունգով ռուլետներ կաթնաշոռային միջուկով

Գազարով տակոս

Հավի մսով և տանձով տաք աղցան

Լոլիկով և ռուկոլայով աղցան

Ձվով և ռուկոլայով աղցան

Աղցան ռուկոլայով և մանանեխի սոուսով