սալոր

թարգմանություն՝ на русском - слива, in English - plum

Սալորը համեղ միրգ է, որը հայտնի է ամբողջ աշխարհում: Այն լինում է տարբեր չափերի ու տարբեր գունավորման: Առավել հայտնի են սալորի սպիտակ, կապույտ, կարմիր և դեղին տեսակները:

Վաղ սալոր կարելի է հանդիպել արդեն հուլիս ամսին, այն միջին հասունության է հանում արդեն հուլիսի վերջին ու օգոստոսի սկզբին, իսկ հասունանում է արդեն օգոստոսի վերջին:

Սալորն օգտագործում են ջեմերի, մուրաբաների, թխվածքների ու դեսերտների մեջ:

Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է սալոր:

սալորի ջեմ
Սալորի ջեմ
սալորով-աղանդեր-1
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
Սալորով եղջյուրիկներ
Սև սալորով սոուս մսի համար
Թթու լավաշ
Սալորով քլաֆութի
Սալորով գալետ