սալոր
թարգմանություն՝ на русском - слива, in English - plum
Սալորը համեղ միրգ է, որը հայտնի է ամբողջ աշխարհում: Այն լինում է տարբեր չափերի ու տարբեր գունավորման: Առավել հայտնի են սալորի սպիտակ, կապույտ, կարմիր և դեղին տեսակները:
Վաղ սալոր կարելի է հանդիպել արդեն հուլիս ամսին, այն միջին հասունության է հանում արդեն հուլիսի վերջին ու օգոստոսի սկզբին, իսկ հասունանում է արդեն օգոստոսի վերջին:
Սալորն օգտագործում են ջեմերի, մուրաբաների, թխվածքների ու դեսերտների մեջ:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է սալոր:
Սալորի ջեմ
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
Սալորով եղջյուրիկներ
Սև սալորով սոուս մսի համար
Թթու լավաշ
Սալորով քլաֆութի
Սալորով գալետ