սամիթ

թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill

Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:

Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

ծաղկակաղամբով-աղցան
Ծաղկակաղամբով աղցան
կաղամբով-կոտլետ
Կաղամբով պահքային կոտլետ
լավաշով-ձուկ
Լավաշով ձուկ ջեռոցում
կարմիր-լոբով-աղցան
Թթու կաղամբով և լոբով աղցան
լոբով-ու-կարտոֆիլով-ուտեստ-1
Լոբով ու կարտոֆիլով բելոռուսական ուտեստ
աղցան-եղևնի
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
խոզի-ճարպ
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
վարունգի մարինադ
Վարունգի մարինադ
աղցան-բուլղարական-պղպեղով-1
Հավի մսով ու բուլղարական պղպեղով աղցան
խոզապուխտով-ձվածեղ-1
Լոլիկով, կանաչիով ու խոզապուխտով ձվածեղ
Խոզապուխտով-ու-սալորաչրով-աղցան-1
Խոզապուխտով ու սալորաչրով աղցան
աղցան-քամած-մածունով-1
Աղցան քամած մածունով
12...