սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
![հավով-պաշտետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/հավով-պաշտետ-1.jpg)
Հավով պաշտետ
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/կարկանդակ-1.jpg)
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
![հավով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/հավով-ռուլետ-1.jpg)
Հավով ռուլետ ֆետա պանրով
![ձվածեղ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/ձվածեղ-1.jpg)
Ձվածեղ «Մարտի 8»
![Մսով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Մսով-ռուլետ-1.jpg)
Մսով ու սնկով ռուլետ
![ձվածեղ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/ձվածեղ-1.jpg)
Սրտաձև ձվածեղ
![Կանաչ-կարագ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Կանաչ-կարագ-1.jpg)
Կանաչ կարագ
![ապուր խարչո](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Ապուր-Խարչո-.jpg)
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
![սամիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/սամիթ-1.jpg)
Սամիթ ձմռան համար
![Տեֆտելիներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Տեֆտելիներ-1.jpg)
Տեֆտելիներ ջեռոցում
![պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/պիրոգ-1.jpg)
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Cooks-420X400-11.jpg)
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ