սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
Հավով պաշտետ
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
Հավով ռուլետ ֆետա պանրով
Ձվածեղ «Մարտի 8»
Մսով ու սնկով ռուլետ
Սրտաձև ձվածեղ
Կանաչ կարագ
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Սամիթ ձմռան համար
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ