սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
Կեֆիրով ապուր
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
Կարտոֆիլով և խոզի մսով պիրոգ
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Նախշերով ձու
Աղցան ”Զատիկի բույն”
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Լցոնված ձուկ
Ձվով մկներ
Աղցան ”Սնկերը դաշտում”
Աղցան ”Արևածաղիկ”
Խնձորով և բողկով աղցան