սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»
Բուլղարական սառը ապուր վարունգով
Սխտորով հացիկներ ապուրի համար
Սկումբրիա գրիլի վրա
Կոտլետներ հավի մսով և սնկով
Տաք բուտերբրոդ ձվով
Չեբուրեկի
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
Կարտոֆիլ լցոնված կաթնաշոռային միջուկով
Հունական աղցան
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
Աղցան տավարի լեզվով