սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
Դդմիկով նախուտեստ
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Հալած պանիր կանաչիով
Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում
Կաղամբով և վարունգով աղցան
Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով
Ձուն լավաշի մեջ
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
Բրոկոլիով և կարտոֆիլով կոտլետ
Աղցան “Սունկ”
Լավաշով կարկանդակներ