սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

Նրբաբլիթով մինի ռուլետներ

Հավի մսով աղցան Լեդի

Լցոնված կանաչ լոլիկ

Սոուս “Թարթար”

Կանաչ լոլիկով աղցան

Խոզապուխտով ռուլետ

Զոքանչի լեզու

Կարկանդակ պսակ

Կարտոֆիլը խոզապուխտով

Լցոնված տաքդեղ

Վինեգրեդ “Խորանարդիկ”

Վրացական “Օջախուրի”