սամիթ

թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill

Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:

Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

Նրբաբլիթով մինի ռուլետներ
Հավի մսով աղցան Լեդի
Լցոնված կանաչ լոլիկ
Սոուս “Թարթար”
Կանաչ լոլիկով աղցան
Խոզապուխտով ռուլետ
Զոքանչի լեզու
Կարկանդակ պսակ
Կարտոֆիլը խոզապուխտով
Լցոնված տաքդեղ
Վինեգրեդ “Խորանարդիկ”
Վրացական “Օջախուրի”
...78