սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Շերտավոր խմորով կարկանդակներ մսային միջուկով
Աղցան բեկոնով և հավի մսով
Խորտիկներ պանրի և խոզապուխտի միջուկներով
Հնդկահավի ռուլետ
Աղցան հավի մսով և նռով
Հավի մսով ուտեստ ”Տոնական”
Մսով ռուլետ սպանախով
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Շամպինիոն պանրով և բեկոնով
Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով