սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով
Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով
Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով
Պաշտետ հավի մսից
Մսով գնդիկներ սերուցքային սոուսի մեջ
Կոտլետներ պանրային միջուկով
Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»
Կիևյան կոտլետ
Ապուր մսային գնդիկներով և կանաչիով
Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
Ջեռեփուկ պանրով
Պարմեջանա սմբուկով