սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
Պանրով նախուտեստ «Ձնեմարդ»
Տոնածառի համեղ գնդիկներ
Լոբով ու երշիկով աղցան
Վարունգի մարինադ
Ծաղկակաղամբով օլադիներ
Բանջարեղենով ապուր
Կծու աջիկա
Սիսեռով հումուս
Դդմիկ կորեական ձևով ձմռան համար
Կաղամարով աղցան