սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Սոուս բոլոնեզ
Մսի կոլոլակով պաստա
Լցոնված կանաչ լոլիկ
Ռատատույ
Կանաչ լոլիկով աղցան
Հնդկաձավարով խավարտ
Կարտոֆիլը սնկով
Կարմիր բազուկով աղցան
Սմբուկով ռուլետ
Կարտոֆիլ “Դոֆինե”
Ռիզոտտո բանջարեղենով
Մսով լցոնված տաքդեղ