սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Փխալի կանաչ լոբով
Լցոնված սմբուկ
Հումուս
Զոքանչի լեզու
Գազարով ապուր-պյուրե
Ընթրիք “Ասորտի”
Կարտոֆիլ “Գյուղական” ձևով
“Փակ” պիցցա
Կարմիր կաղամբով աղցան
Շաուրմա հավի մսով
Լոլիկով և խոզապուխտով պիցցա
Վրացական ապուր “Խարչո”