սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Ազու թաթարական եղանակով
Կարտոֆիլով թխուկ
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Աղցան քամած մածունով
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
Լոլիկի մածուկով սոուս
Սխտորի սոուս
Սմբուկով ու պանրով ռուլետ
Մսով ու վարունգով աղցան
Պանրե գնդիկներ
Հավով ու սալորաչրով աղցան
Աղցան «Մազուրկա»