սխտոր

թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic

Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:

Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

ազու-թաթարական-եղանակով-1
Ազու թաթարական եղանակով
Կարտոֆիլով-թխուկ-1
Կարտոֆիլով թխուկ
մսով-ռագու-1
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
աղցան-քամած-մածունով-1
Աղցան քամած մածունով
Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
լոլիկի-մածուկով-սոուս-1
Լոլիկի մածուկով սոուս
Սխտորի-սոուս
Սխտորի սոուս
սմբուկով-ռուլետ-1
Սմբուկով ու պանրով ռուլետ
մսով-ու-վարունգով-աղցան-1
Մսով ու վարունգով աղցան
պանրե-գնդիկներ-1
Պանրե գնդիկներ
Հավով-ու-սալորաչրով-աղցան-1
Հավով ու սալորաչրով աղցան
աղցան-11
Աղցան «Մազուրկա»
...34...10...