սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:
Տապակած սմբուկ պանրով
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Սոուս պեստո
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
Դոֆինե կարտոֆիլ ջեռոցում
Հավի կոտլետներ՝ հալած պանրով
Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով
Կարմիր լոբով սոուս
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
Էնչիլադա հավով
Շամպինիոնով ապուր-պյուրե
Կորեական աղցան՝ վարունգով