սմբուկ
թարգմանություն՝ на русском - баклажан, in English - eggplant
Սմբուկը շատ համեղ բանջարեղեն է, որը կարող եք ձեռք բերել մայիս-սեպտեմբեր ամիսներին: Այն պարունակում է շաքար, սպիտակուցներ, ճարպեր, ֆոսֆորի, կալցիումի, երկաթի և այլ աղեր, որոնք օգտակար են մարդու օրգանիզմի համար:
Սմբուկը կանխում և բուժում է աթերոսկլերոզը, աղերի կուտակումը, երիկամների հիվանդությունը: Քանի որ հում պտուղները որոշ թունավոր միացություններ ունեն, այն օգտագործվում է ջերմային մաշակման ենթարկելուց հետո:
Սմբուկի կիրառությամբ պատրաստում են բազմազան ճաշեր։ Դրա պտուղներից պատրաստում են բարձրորակ մուրաբաներ և ցուկատներ։ Այն օգտագորխվում է մի շարք ապուրների, տաք ուտեստների, աղցանների ու ջեռեփուկների պատրաստման մեջ:
Օգնության են հասնում ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![չորացրած-սմբուկ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/չորացրած-սմբուկ-1.jpg)
![Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1.jpg)
![սմբուկով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/սմբուկով-ռուլետ-1.jpg)
![Սմբուկով-հավ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Սմբուկով-հավ-1.jpg)
![սմբուկով ռուլետ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սմբուկով-ու-մսով-ռուլետներ-1.jpg)
![Տապակած-սմբուկ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Տապակած-սմբուկ.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Cooks-420X400-11.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-6.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pamejana-smbukov-6-1-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/banjarexenov-mis-chinakan-dzevov-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/qyurdan-qyabab-15-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/naxutest-smbukov-lolikov-5-420x400.jpg)