սոդա

թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda

Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:

Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:

Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:

Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:

Տորթ «Սպարտակ»
Թխվածք փխրուն խմորով և ջեմով
Քաղցրաբլիթներ
Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»
Թխվածքաբլիթ «Շոկոլադե զոլեր»
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
Տրյուֆելային տորթ
Տորթ «Մարս»
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
Կարտոֆիլով և պանրով բլիթներ «Չուդու»
Տորթ «Կիտրոնով ֆրեշ»
...10...1213...20...