սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ
Տորթ Միկադո
Գետնանուշով փախլավա
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
Թխվածքաբլիթ ”Զանգեր”
Թխվածք ”Տնակ”
Մեղրով տորթ
Տորթ Նապոլեոն
Տորթ “Պանչո”
Գաթա
Լեհական մեղրով տորթ
Շոկոլադե “Մեղրով տորթ”