սոդա

թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda

Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:

Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:

Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:

Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:

Շոկոլադե-սրճային տորթ
Ջալեբի
Տորթ “Milky”
Տորթ թավայի մեջ
Կարտոֆիլով և մսով կարկանդակ
Խաչապուրի թավայի մեջ
Տորթ “Red Velvet”
Շոկոլադե տորթ Պելե
Թխվածքաբլիթ Արջուկ
Վարդագույն քափքեյք
Խնձորով ալադի
“Մարմարե” կեքս
...10...2021