սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-txvacqablitner-6-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/balov-txvacq-11-420x400.jpg)
Բալով թխվածք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/narinjov-txvacqablit-9-420x400.jpg)
Նարինջով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-tort-nrbablitnerov-74-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ նրբաբլիթներով