սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
Կաղամբով կարկանդակ
Մեղրով շոկոլադե տորթ
Տորթ «Երանություն»
Տորթ «Շախմատ»
Գետնանուշով հալվող թխվածքաբլիթներ
Տորթ «Շիկահեր»
Պանրով ու խոզապուխտով կարկանդակներ
Շոկոլադե տորթ
Շոկոլադե տորթ «Օրեո»
Տորթ «Արջուկը հյուսիսում»
Շոկոլադով ու գետնանուշով պոմադկա
Շոկոլադով ու մեղրով տորթ