սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”
Արագ բիսկվիթ
Տորթ «Փարիզյան»
Տորթ ”Տղամարդու իդեալ”
Շոկոլադե-սերուցքային թխվածքաբլիթ
Յոգուրտով տորթ
Տանձով տորթ
Շոկոլադե մրջնաբույն
Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ
Հավի սամսա
Ջեմով պիրոգ
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»