սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Լյարդ՝ գյուղական ձևով
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով
Քլաբ-սենդվիչ
Ձկնապուր իշխանով
Էնչիլադա հավով
Մսային բաց պիրոգ
Շամպինիոնով ապուր-պյուրե
Արագ Աղցան Միմոզա
Դդմիկով խավիար
Վուսթերյան սոուս
Հավով եվ սնկով բլիթ