սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Չեբուրեկի կեֆիրով
Կոտլետ կարտոֆիլով և մսային միջուկով
Սամսա շերտավոր խմորով և մսով
Օլադի սև թոքով
Դդումով և սնկով կրեմ ապուր
Շատ արագ չեբուրեկի
Պելմենի կանաչիով
Շերտավոր խմորով կարկանդակներ մսային միջուկով
Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով
Մսով բլինչիկներ ՝ ռուսական ձևով
Ուտեստ ”Սնկով զամբյուղներ”
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով