սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Չեբուրեկի կեֆիրով

Կոտլետ կարտոֆիլով և մսային միջուկով

Սամսա շերտավոր խմորով և մսով

Օլադի սև թոքով

Դդումով և սնկով կրեմ ապուր

Շատ արագ չեբուրեկի

Պելմենի կանաչիով

Շերտավոր խմորով կարկանդակներ մսային միջուկով

Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով

Մսով բլինչիկներ ՝ ռուսական ձևով

Ուտեստ ”Սնկով զամբյուղներ”

Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով