սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Պահքային տեֆտելիներ
Կաղամբով պահքային կոտլետ
Կարտոֆիլով և թթու կաղամբով աղցան
Լավաշով ձուկ ջեռոցում
Բրոկոլիով ապուր
Փոքրիկ պիցցա ջեռոցում
Լոբով ու կարտոֆիլով բելոռուսական ուտեստ
Պանրով նախուտեստ «Ձնեմարդ»
Աղցան «Ուզբեկական»
Աղցան «Խոզուկ»
Մսով ռուլետ շերտավոր խմորի մեջ
Լոբով ու երշիկով աղցան