սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Ապուր մսային գնդիկներով

Լցոնված կարտոֆիլ

Լավաշ հավի մսով

Անգլիական հովվական պիրոգ

Մսի խճողակ կոտլետի համար

Աղցան թաբուլե

Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ

Հունական ուտեստ ”Մուսակա”

Մսով և ձվով ուտեստ

Հավի միսը թթվասերային սոուսով

Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով

Կարտոֆիլով և դդմիկով ուտեստ