սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Մեքսիկական ապուր Albondigas
Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով
Սոխով մարմելադ
Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով
Մսով կծու ռագու
Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով
Խաշլամա
Պաելյա
Չեբուրեկի
Սնկով լցոնված հավ
Հավի մսով և ձվով աղցան
Ուզբեկական փլավ կրակի վրա