սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով
Լուլա քյաբաբ տավարի մսից
Հնդկաձավարով կոտլետ
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ մսային լցոնով
Մսով պելմենի
Աղցան «Թբիլիսի»
Դասական լազանյա
Կարտոֆիլով ռուլետ
Բրնձով փլավ լավաշի մեջ
Ռագու հավի մսով
Սամսա հավի մսով
Պաստա Ամատրիչիանա