սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Հավի մսով կոլոլակով ապուր

Գազարով և ձվով աղցան

Սնկով և պանրով կարկանդակ

Խոզապուխտով և հավի մսով աղցան

Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”

Պաստա դդումով և բեկոնով

Հավ կարտոֆիլով և սնկով

Հավի բուդ գարեջրի մարինադով

Սացիվի հավի մսով

Խոզի միսը սնկով

Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով

Դդումով կրեմ-ապուր