սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով
Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով
Վրացական ապուր «Խարչո»
Աղցան Նիսուազ
Տեֆտելի լոլիկի մածուկով
Բրոկոլիով և սնկով կարկանդակ
Աղցան “Օլիվիե”
Ջեռեփուկ կարտոֆիլով և մսային լցոնով
Վրացական ուտեստ ”Լոբիո”
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
Բրնձով փլավ համեմունքներով
Վարունգով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան