սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Ծաղկակաղամբով օլադիներ
Բանջարեղենով ապուր
Դդմիկով ու մսով բլիթներ
Բուլղարական աղցան
Եփած գազարով աղցան
Հավի խորոված ջեռոցում
Հավի մսով ու բուլղարական պղպեղով աղցան
Ազու թաթարական եղանակով
Հավով ու դդմիկով խորոված ջեռոցում
Հավով ու բանջարեղենով աղցան
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով