սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Հունգարական գուլյաշ

Ուզբեկական փլավ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Հավի մսով և բրնձով ապուր

Ոսպով և հավով ուտեստ

Պաստա “Ֆետուչինի”

Պաստա Կարբոնարա

Իտալական ուտեստ “Պեպերոնատա”

Տավարի լյարդով աղցան

Ռիզոտտո սնկով

Մանթի “Լաջան” սոուսով

Սնկով կրեմ-ապուր