սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Լոլիկի մածուկով սոուս
Ձվածեղ շերտավոր խմորի մեջ
Բրնձով բրոկոլի
Մսով լցոնած լոլիկներ
Մսով ու վարունգով աղցան
Աղցան «Ներշնչանք»
Սնկով ու վարունգով աղցան
Դդմիկներ մսային միջուկով
Աղցան «Ծիածան»
Լյարդով ուտեստ
Կարտոֆիլային ռուլետ մսային միջուկով
Մսով «Սկիրլի»